Draaisluistrechter vervangen

Draaisluistrechter vervangen

Een mooi voorbeeld van machinebouw en optimalisatie heeft Dutch Machine Factory onlangs gerealiseerd. Voor RENEWI hebben wij een draaisluistrechter vervangen. Deze installatie zorgt voor onderdruk in het systeem. Hierdoor worden alle lichte materialen zoals plastic en papier in de trechter gezogen. Via de bijbehorende draaisluis komt dit vervolgens terecht in de container.

De storing + oplossing

De trechter van de installatie was erg gecorrodeerd. Een compleet nieuwe installeren was geen optie omdat dit erg veel aanpassingen vergde aan de installatie. Om toch een oplossing te verzorgen heeft Dutch Machine Factory een nieuw tussenstuk gemaakt. De draaisluis veroorzaakte veel storingen omdat het te verwerken afval in de loop der jaren veranderd is. De huidige draaisluis is breder en veroorzaakt geen storingen meer.

Een groot voordeel is dat de aanpassingen de schoonmaaktijd verminderen en er minder vervuiling in de installatie is. Dit doordat er meer onderdruk kan worden behouden in de installatie.

Share this post


Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen
× WhatsApp