Machinebouw

Machinebouw op maat

Partner op het gebied van speciale machinebouw.

Aan de hand van uw wensen en eisen bieden wij oplossingen op maat door machines op maat te ontwikkelen. Hierdoor heeft u meer efficiency, rendement en kwaliteit binnen uw productieproces met machines. Wij bouwen machines in de voedingsmiddelen, verpakkings-, transport-, reinigings- en afvalverwerkingsindustrie.

In samenwerking met onze gerenommeerde partner in elektronica kunnen wij u een complete oplossing bieden. Tevens zijn wij uw leverancier voor IPLA modules.

Dutch Machine Factory staat voor Nederlands vakmanschap met speciale machinebouw. Wij hebben de juiste kennis van machinebouw in huis en maken gebruik van de nieuwste technologieën. Dutch Machine Factory kenmerkt zich door kwaliteit, kundigheid, gedrevenheid, service en ondersteuning. Dutch Machine Factory is uw partner op het gebied van:

 • het aanpassen van bestaande machines naar hedendaagse normen/richtlijnen;
 • het ontwerpen, bouwen en afleveren van nieuwe custom-made speciale machines met CE keurmerk;
 • het fabriceren van machinedelen;
 • onderhoud van uw complete machine inclusief alle aandrijftechnieken;
 • advies over alle machinebouw gerelateerde onderwerpen;
 • prototypebouw.
 • Oplossen van machine storingen zodat uw werk niet stil komt te liggen.

Klantverhalen

Brochure machinebouw

Download onze whitepaper over de mogelijkheden met machinebouw!

Onze realisaties met machinebouw

Van ontwerp tot realisatie en onderhoud van machines

Draaisluistrechter vervangen

Een mooi voorbeeld van machinebouw en optimalisatie heeft Dutch Machine Factory onlangs gerealiseerd. Voor RENEWI hebben wij een draaisluistrechter... read more

Unieke reparatie defecte warmtewisselaar

Onze klant Zavin is actief in de ziekenhuisafvalverwerking. Regelmatig voeren wij hier controle- en onderhoudsbeurten uit of repareren en... read more

Installatie dakleer sorteerinstallatie RENEWI

Onze klant RENEWI heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Vanuit dit oogpunt heeft Dutch Machine Factory een dakleer... read more

Verdubbeling standtijd schudzeef installatie

Probleem: "warm gelopen lager van een schudzeef installatie" Oplossing Dutch Machine Factory: "installatie van nieuwe lagers en verdubbeling standtijd" Een mooi... read more

Speciale machinebouw voor Renewi

Deze speciale machinebouw voor Renewi betreft een compleet custom-made voertuig. Met voldoende trekkracht om afvalcontainers van 2500kg uit een... read more

Draaitafel voor NK Profiel

Voor NK Profiel heeft Dutch Machine Factory een enorm grote draaitafel gerealiseerd waarop hele lange profielen in een productieproces... read more

Speciale machine voor teeltgoten produceren

Vandaag hebben wij een bijzonder mooi en uitdagend project opgeleverd naar alle tevredenheid van de klant. Deze machine kan overal... read more

Engineering: machine laten ontwikkelen

Dutch Machine Factory verzorgt voor u het gehele traject; van ontwerp tot eindproduct en van advies tot nazorg. Hierbij vormt de engineering een belangrijk onderdeel. De engineering vormt de basis voor het eindresultaat waarbij wij volledig rekening houden met uw eisen en wensen, maar ook met  de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van de machines.

Elk project begint met een goed uitgedacht en uitgewerkt concept. In overleg met u ontwikkelen wij de voor u op maatgemaakte machine(s). Daarnaast is het mogelijk om uw bestaande machines aan te passen of uit te breiden. Bijvoorbeeld voor de realisatie van een efficiëntere productie of het vereenvoudigen van het productieproces.

Wij maken gebruik van 3D tekensoftware en voeren nagenoeg alles uit in eigen huis. Hierbij werken wij waar nodig samen met de juiste partners zodat wij u volledig kunnen ontzorgen.

Productie: machine laten bouwen

Dutch Machine Factory is uw vakkundige en ervaren specialist op het gebied van machinebouw. Wij vertalen uw wensen en ideeën naar een speciaal voor u op maat gemaakte machine.  Om zo goed mogelijk aan uw verwachtingen te kunnen voldoen en binnen het gestelde budget te blijven, maken wij gebruik van verschillende materialen zoals staal, RVS en aluminium.

Elke machine wordt ontworpen volgens de machinerichtlijnen. Tevens kunnen wij de machine opleveren met een CE markering / CE keurmerk. Bij de oplevering van de machines speelt het inbedrijfstellen een belangrijke rol. Wij testen uitvoerig gevolgd door de benodigde nazorg.

Wij werken volgens een vast stappenplan om de beste kwaliteit te garanderen:

 1. Analyse
 2. Opmaken 3D tekening
 3. Goedkeuring naar aanleiding van de tekening
 4. Doorvoeren gewenste aanpassingen
 5. Uitvoerige testfase
 6. Keuring bij klant
 7. Inbedrijfstelling aan de hand van plug and play

Service: machine laten onderhouden

Wij zijn er op gericht om snel en efficiënt te werken zonder dat wij daarbij onze klanten uit het oog verliezen, tijdens het gehele voortraject en ook tijdens- en na de oplevering. Tevens kunt u ons inschakelen voor technische ondersteuning aan uw bestaande machine.

Voor een nauwkeurige nazorg bieden wij aantrekkelijke servicecontracten aan voor onderhoud, een periodieke service interval en mogelijke aanpassingen in de toekomst. Wij zijn ingericht om direct onderhoud aan uw machines te verrichten en in staat om adequaat te reageren.

Meedenken: machine verbeteren

Bij Dutch Machine Factory gaat de service ver. Al in het beginstadium denken wij met u mee om uw ideeën zo goed mogelijk vorm te kunnen geven. Wij werken graag intensief met u samen en verdiepen ons in uw huidige situatie om zo de juiste oplossing te kunnen bieden. Voor diverse opdrachtgevers hebben wij mooie optimalisaties kunnen realiseren die voor tijdwinst en lagere kosten zorgen. Benieuwd naar de voorbeelden? Bekijk dan onze projectenpagina!

Custom made machinebouw

Alle benodigde disciplines op het gebied van speciaal machinebouw voeren wij als machinebouwer uit onder één dak. Van concept-ontwerp tot aan fabricage en van advies tot en met het onderhoud van uw bestaande machines. Onze machines op maat bieden voor iedere branche en voor elk bedrijf en budget de juiste oplossing.

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen
× WhatsApp